De Pasvorm Gids

De Pasvorm Gids

Welke Pasvorm Past Bij Mij?

Dit is een vaak gestelde vraag bij klanten. Een overhemd of bloes is jouw trouwe begeleider naar de meest uiteenlopende gelegenheden. Elk lichaam is anders. Toch kan het helpen om de lichaamstypen in te delen in 5 categorieën zoals je kunt lezen in mijn artikel over pasvorm. Zodat jij het beste haalt uit jouw nieuwe overhemd of bloes. Met onze pasvormgids kun jij nu makkelijk ontdekken hoe jij jouw beste beentje kunt voorzetten. 

De laatste decennia er heel veel onderzoek is gedaan naar verschillende lichaamsvormen. Het is zelfs een belangrijke bouwsteen in het maakproces van een hoogwaardig overhemd of bloes. Maar naar mijn mening zie je dit amper terug in het aanbod in de formalwear/ overhemdverkopers. De merken van Bloezen.nl onderscheiden zich doordat ze deze kennis toepassen op hun ontwerpen. Daardoor ontstaat er een scala aan mogelijkheden. Lees verder als je meer wilt weten over de pasvormen en welke jou het beste staat. 

X of Zandloper: 

 

Jouw figuur kenmerkt zich door een relatief smalle taille en de schouders zijn ongeveer even breed als de heupen. 
Wij raden een Slim-Fit overhemd aan om jouw klassieke figuur te accentueren. Ook de overhemdjurken met ceintuur zullen jou goed staan. 

Bekijk hier alle stijlen die bij jouw figuur passen.

H -Figuur:

 

 

Jij hebt smalle schouders en heupen. Taille is niet zo prominent. Borstpartij is klein en je hebt lange armen en benen. Voor jou is het belangrijk om structuur te creëren in jouw looks. Dus een wat losser zittend model zal jou erg goed staan. Draag daarbij een slim fit jeans of net andersom; een slim-fit overhemd met een brede broek of rok. 

Bekijk hier alle stijlen die bij jouw figuur passen.

O -Figuur: 

 

De meeste nadruk ligt bij jouw buikpartij en boezem, daarentegen zijn jouw armen en benen dunner. Verschuil jezelf vooral niet achter ruim zittende kleding. Jou zal een slim-fit of comfort-fit overhemd het beste passen. Die zullen jouw figuur niet verder uitvergroten en mooie nadruk leggen op je curves.

Bekijk hier alle stijlen die bij jouw figuur passen.

A -Figuur:

 

Ook wel de omgedraaide V genoemd. Jouw onderlijf is breder dan jouw bovenlijf. Dit uit zich in brede heupen en bovenbenen. Om jouw figuur te balanceren, kun jij het beste overhemden en bloezen met lichte prints dragen of andere opvallende details zodat het oog op jouw bovenlijf valt. De voorkeur gaat uit naar lichte heldere kleuren, omdat donkere kleuren jouw bovenlijf optisch verder zullen verkleinen. Daarnaast kun je de bloes het beste met een recht gesneden pantalon dragen of rok met een hoge taille.  

Bekijk hier alle stijlen die bij jouw figuur passen.

V -Figuur:

Jouw figuur heeft in verhouding een prominenter bovenlijf. Vaak heb jij ook een forsere borstpartij. De schouders zijn iets breder dan de heupen, de taille is minder zichtbaar. De benen zijn lang. Een overhemd of bloes in een lossere pasvorm zal jou het beste passen. 
Een bloes in A-lijn zal meer de aandacht leggen op de heupen en jouw lijf meer in balans brengen. 

Bekijk hier alle stijlen die bij jouw figuur passen.

 

Tot Slot

Ik hoop dat ik jou aardig op weg heb geholpen om de perfecte bloes te vinden. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met verdere vragen of voor persoonlijk advies. Indien jij binnen een straal van 20 km rondom Nijmegen woont, kom ik zelfs graag een keer langs. Dan kun je gelijk de modellen van jouw keuze passen, zonder aankoopverplichting. Vul het formulier onderaan in en ik neem zo spoedig mogelijk ( maar sowieso binnen 4 werkdagen) contact met jou op.

Terug naar blog